Måndag 23 augusti

Hittade en lucka efter middagen på 1 timme. Tänkte att jag borde hinna ut och skära bort de sista av glasfibern som hänger på sidorna och göra en andra strykning. Innan det hade jag passerat den lokala affären här hemma och köpt en kartong med engångshandskar i plast – i köttdisken. De hade 100-pack!

50 minuter senare var andra strykningen på och i bästa fall kommer det att bli grymt bra. Kan även kostatera utifrån gårdagens gissning att kommer att få arbeta hårt med stävarna för att få en jämn yta där…

Inser även att jag nu verkligen måste hitta en rund sickel. Tanken är ju att i helgen påbörja insidan. Om det får stå för länge med bara utsidan färdig är riksken stor att skrovet deformeras. Det känns ju lite trist om det skulle inträffa bara för att man inte har förberett sig med rätt inköp. Tips på var jag hittar det emottages tacksamt!