Söndag 22 augusti

Så var det äntligen dags att få lägga på glasfiberduken och lite epoxy. Funderade på om det var listigt att göra det dagen efter en fantastiskt bra kickoff med jobbet, men det hann bli eftermiddag innan jag kom till garaget så det var lugnt. Rullade ut duken och fick den att ligga jämt. Blandade till den första en och en halv decilitern av epoxy. Det skulle bli ytterligare 5 sådana blandningar innan jag var klar. Det stod att man skulle använda “spillbitarna” till att förstärka undersidan och stävarna. Sagt och gjort, men det blev inte bra. Kanterna fransade upp sig och det blev vita små luddbollar från kanterna. Efter en stunds arbetande (och kanske höga krav på precision) så slet jag bort dem. La istället ut ett band över hela kajaken, som egentligen var tänkt för ett annat moment, men det är bara att beställa mer… Förstärkte dock stävarna med dessa bitar. Där kommer jag att få jobba lite för att få till en bra yta. Det har jag redan fattat! När all epoxy var på såg ytan helt fantastik ut. Det som jag inte var helt nöjd med under slipningen försvann helt när detta lagret kom på. Nu funderar jag på om man verkligen ska täcka detta jobba med färg – men å andra sidan ligger det beslutet hos hon som ska få Pärlan.